Pentagon: Ukrainan vetäytyminen Sjeverodonetskista on ihan järkevää

Luhanskin alueen kuvernööri Serhii Haidai kertoi juhannuksen alla, että Ukrainan armeijan täytyy vetäytyä Sjeverodonetskista parempiin puolustusasemiin ja että rikki moukaroituihin asemiin jäämisessä ei ole mitään järkeä. Nyt on korkea-arvoinen yhdysvaltalaisupseeri kommentoinut tätä joukkojen vetämistä, kertoo valtiollinen ukrainalaistiedottaja Ukrinform.

-Näen, että ukrainalaiset ovat tekemässä kontrolloitua vetäytymistä asemiin, mistä he pystyvät paremmin puolustamaan itseään. Ja he tekevät tämän liikkeen samaan aikaan, kun he ovat pystyneet pitämään venäläiset aloillaan hyvin pienellä alalla hyvin pitkään aikaan. 

-Jos katsomme viimeisten kuukausien tapahtumia, niin Venäjä on joutunut muuttamaan suunnitelmansa täysin, koska alkuperäinen suunnitelma oli liian kunnianhimoinen ja huonosti johdettu. He ovat joutuneet siirtymään monen kärjen yrityksestä valloittaa koko Ukraina, jonka ukrainalaiset torjuivat, Itä-Ukrainaan. 

-Ja siellä he etenevät vain tuuma kerrallaan. Merkittävää on se hinta, minkä venäläiset joutuvat maksamaan hyvin pienistä voitoista. 

 

”Ukrainalaisjoukkojen täytyy vetäytyä Sjeverodonetskista”

Jari Mäkäräinen

Jari Mäkäräinen