Pentikäinen MT:lle: Kannattaako enää kuulua työnantajaliittoon?

Suomen satamat hiljenivät vuorokaudeksi, kun AKT julisti tukevansa Teollisuusliiton yrityskohtaisia työehtosopimusneuvotteluja Keitele Groupin kanssa. Maaseudun tulevaisuus kirjoittaa, että satamien vetäminen mukaan sopimuskiistaan työntää Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan yrityksiä yhä kauemmas ammattiliitoista.

-Ammattiliitot työntävät yrityksiä pois luotaan. Tällaista toimintaa yritysjohtajat ja yritykset eivät vain hyväksy. Sen huomaa kaikesta palautteesta, jota saan. Tässä on ylitetty joku raja painostuksessa ja uhkailussa.

Pentikäinen uskoo tilanteesta seuraavan sen, että moni yritys miettii jatkossa, mitä järkeä on olla mukana työnantajayhdistyksessä.

-Julkisuudessa olleet kiistat antavat todellista huonomman kuvan paikallisesta sopimisesta. Vaikka neuvottelutilanne on ollut yrityksille uusi, monissa yrityksissä on käyty aitoja, vilpittömiä neuvotteluita henkilökunnan kanssa. Ammattijärjestöpolitiikka ei saisi sotkea asioita.

-AKT toimii kuin Lapuan liike 1930-luvulla lain ja järjestyksen yläpuolella. Onhan tämä aivan hämmästyttävää.

Pentikäinen kritisoi jo maanantaina blogissaan, että AKT asettuu suomalaisen oikeuslaitoksen yläpuolelle, kun se ei aio noudattaa oikeuden päätöstä.

Teollisuusliiton ja AKT:n toiminnassa ei ole Pentikäisen mukaan kyse vain Keitele Groupista.

-Samanlaista mafiamaista uhkailua, painostusta ja kiristystä on kohdistunut ja kohdistuu tällä hetkellä suureen joukkoon suomalaisyrityksiä.

Toimitus

Toimitus