Petteri Orpo USA:n matkasta: Olen keskustellut valtiojohdon kanssa

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo lähtee tänään maanantaina Yhdysvaltoihin yhdessä Ruotsin maltillisen kokooomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin kanssa keskustelemaan Ukrainan, Euroopan, Suomen ja Ruotsin turvallisuudesta.

Matka on herättänyt myös kritiikkiiä – sen on arvioitu olevan poliittinen manööveri tilanteessa, jossa valtiojohto valmistelee omaa Nato-kantaansa.

Orpo huomauttaa, että kokoomuksella Suomessa ja Ruotsissa on siteet Yhdysvaltoihin ja suhteita halutaan käyttää tavalla, joka tukee valmistelussa olevaa Suomen linjaa. Suomi on jättämässä mitä todennäköisimmin keväällä Nato-hakemuksen.

– Kaikki käytävät keskustelut ovat Suomen valtiojohdon sekä eduskunnan linjojen mukaisia. Olen keskustellut ennen lähtöä presidentin, ulkoministerin sekä puolustusministerin kanssa, ja uskon, että matkaltamme saama informaatio ja yhteydenpito USA:n poliittiseen järjestelmään hyödyttää myös valtiojohtoa. Suomen turvallisuus on hallitus-oppositio -rajat ylittävä asia, ja siksi sen eteen on toimittava yhdessä ja aktiivisesti, kirjoittaa Orpo Facebookissa.

Toimitus

Toimitus