Pink Floyd julkaisee singlen Ukrainan hyväksi

Legendaarinen brittiyhtye Pink Floyd julkaisee uuden singlen, jonka kaikki tuotot käytetään Ukrainan hyväksi. Itse musiikkikin on syntynyt ukrainailaisen muusikon inspiroimana. 

Kappaleen taustalla on ukrainalaisen rockmuusikon Andriy Khlyvnyukin laulama ukrainalainen ensimmäisen maailmasodan aikainen laulu. Boombox-yhtyeen laulaja Khlyvnyuk teki laulusta oman versionsa Instagramiin laulamalla sen ilman säestystä Kiovan Sofiyskayan aukiolla heti sodan sytyttyä. 

Pink Floyd kitaristilla David Gilmourilla on puolestaan ukrainalainen miniä ja näin siis ukrainalaistaustaisia lapsenlapsia. Gilmourin ja Khlyvnyukin tiet olivat kohdanneet jo aikaisemminkin valkovenäläisten toisinajattelijoiden hyväksi tehdyssä konsertissa. 

Gilmour näki videon ja innostui sen tunnelmasta. Sen jälkeen hän kutsui alkuperäisen Pink Floyd-rumpali Nick Masonin ja muut viimeaikojen soittokumppaninsa studioon keskiviikkona 30. maaliskuuta, jolloin nyt kuultava kappale myös äänitettiin. 

Draamaa singlen ympärille lisää sekin, että Andriy Khlyvnyuk lopetti yhtyeensä yhdysvaltain kiertueen kesken liittyäkseen Ukrainan armeijaan. Kun Gilmour kirjoitti Pink Floydin osuutta kappaleeseen, sai hän lopulta Khlyvnyukin kiinni sairaalasta, jossa tämä oli toipumassa sirpalevammastaan. 

-Soitin hänelle puhelimessa mitä olin saanut aikaiseksi ja hän antoi siunauksensa. Toivon, että pääsemme tulevaisuudessa myös esiintymään yhdessä. 

Itse singleltä Gilmour toivoo tukea Ukrainalle. 

-Haluamme kerätä rahaa humanitaarista apua varten ja myös nostaa henkeä. Haluamme ilmaista tukemme Ukrainalle ja sillä tavalla kertoa, että suurin osa maailmasta on sitä mieltä, että on totaalisen väärin supervallalta hyökätä itsenäiseen demokratiaan, mikä Ukrainasta on tullut. 

Hey Hey Rise Up on löytyy eri striimipalveluista. Sen nimi on englanninnos alkuperäisen laulun viimeisistä säkeistä, jotka kuuluvat ‘Hey Hey Rise up and rejoice’. 

Tässä linkki uutiseen singlestä ja itse singleen Pink Floydin omilla nettisivuilla.

Toimitus

Toimitus