Pohjois-Korea lähettää työntekijöitä auttamaan Venäjää? – “päteviä ja ahkeria”

Pohjois-Korea saattaa lähettää työntekijöitä Venäjän miehittämille alueille Ukrainaan, The Guardian kirjoittaa. Lehti perustaa tietonsa Venäjän Pohjois-Korean suurlähettilään kommenttiin.

Jos Pohjois-Korea lähettää työntekijöitä Venäjän miehittämille alueille, se vaikeuttaisi tilannetta myös maan oman ydinaseohjelman vuoksi asetettujen pakotteiden suhteen.

Eteläkorealaisen NK News-sivuston mukaan suurlähettiläs Alexander Matsegora sanoi, että pohjoiskorealaiset työntekijät auttaisivat tuhoutuneen infrastruktuurin jälleenrakentamisessa Donetskissa ja Luhanskissa.

– Pätevät ja ahkerat korealaiset rakentajat, jotka ovat kykeneviä työskentelemään vaikeissa olosuhteissa, voisivat auttaa meitä palauttamaan infrastruktuurimme ja teollisuuslaitoksemme, Matsegoran kerrotaan sanoneen.

Matsegoran kommentit tulevat sen jälkeen, kun Pohjois-Korea tunnusti Luhanskin ja Donetskin itsenäisiksi valtioiksi. Pohjois-Korea syytti Ukrainaa siitä, että se on osa Pohjois-Koreaan kohdistuvaa vihamielistä joukkoa, jota Yhdysvallat johtaa.

Pohjois-Korea on saanut huomattavan osan tuloistaan vierastyöntekijöillä.

Toimitus

Toimitus