Pormestari Vartiainen: Nyt tarvitaan rokottajia, lähihoitajat mukaan

Helsingin pormestari Juhana Vartiaisen mukaan pääkaupungin koronatilanteen hallinnassa rokottamisvauhtia pitää saada nostettua. Vartiaisen mukaan koronatilanne Helsingissä on tällä hetkellä vakava.

– Nyt on tartuntoja yhtä paljon kuin pahimmillaan on aiemmin ollut ja kahden viikon esiintyvyysluku 100000 asukasta kohti on noussut 500:aan ja se on ollut nousussa, Vartiainen sanoi.

Viimeisen kahden viikon aikana pääkaupungissa on todettu yhteensä 3283 uutta koronavirustapausta. Myös erilaisia rajoituksia ja suosituksia on otettu käyttöön, mutta Vartiaisen mukaan kaikkein tärkein toimi on kuitenkin nyt se, että rokotusvauhtia saataisiin parannettua.

Helsingissä esimerkiksi kolmansien koronarokoteannosten jakelu on edennyt varsin hitaasti. Vartiaisen mukaan pullonkaulana ovat nyt puuttuvat rokottajat, eivät rokotteet. Vartiaisen mukaan tavoitteena on, että kolmansia rokoteannoksia voitaisiin alkaa antamaan alle 60-vuotiaiden ryhmissä vuodenvaihteeseen mennessä.

Elokuun alussa pormestarina aloittanut Vartiainen toivoi Helsingin rokotetilanteeseen apua myös mm. työterveysyhtiöiden suunnalta:

– Me ollaan jo jonkin aikaa valmisteltu sitä, että työterveysyhtiöt pääsevät mukaan rokottamaan. Sitten me haetaan myös eläkkeeltä henkilökuntaa. Kaikki kannustus myös Krista Kiurulle, joka pohdiskeli tässä taannoin, että lähihoitajatkin voitaisiin ottaa mukaan rokottamaan, Vartiainen sanoi.

Viimeisenä korttina rokotusapua pyydettäisiin Vartiaisen mukaan tarvittaessa Puolustusvoimilta.

-Ihan jos todella pahaksi menee niin saatetaan pyytää virka-apua Puolustusvoimilta, Vartiainen sanoi.

Vartiainen otti aiheeseen kantaa ollessaan vieraana AlfaTV:n Sanna Ukkola Live -ajankohtaisohjelmassa keskiviikko-iltana.

Samansuuntaista viestiä rokotteiden kiirehtimisestä on tullut myös esimerkiksi hallituksen perhe- ja peruspalveluministeri Kiurulta, jonka kanssa Vartiainen vaikutti olevan samoilla linjoilla.

Kiuru otti rokoteasiaan kantaa Ylen A-Studio -ajankohtaisohjelmassa tiistai-iltana.

Katso Sanna Ukkola Live -ohjelman koko lähetys Permanto.fi -palvelusta.

Ohjelman toisessa osiossa vieraana oli eläinaktivisti Benjamin Pitkänen, jonka kanssa keskusteltiin veganismista, eläinten tehotuotannon ongelmista sekä KFC-ravintolan avajaisissa nähdystä mielenilmauksesta.

Toimitus

Toimitus