Pormestari: Venäjä käyttää ihmiskilpiä Melitopolissa

Venäjä on sulkenut ulospääsyn miehitetystä Melitopolin kaupungista jo toisena päivänä peräkkäin, kaupungin pormestari Ivan Fedorov sanoo.

Fedorovin mukaan Venäjän joukot ovat niin peloissaan Ukrainan vastahyökkäyksestä, että he käyttävät tuhansia siviilejä ihmiskilpinä. Fedorov itse on joutunut poistumaan kaupungista, CNN kirjoittaa.

-Koko kaupunkia pidetään pankkivankina, Fedorov kuvasi tilannetta.

Fedorovin mukaan venäläiset ovat sulkeneet tarkistuspisteen, jonka kautta siviilit ovat pääsääntöisesti pyrkineet Ukrainan muihin osiin.

Eilen maanantaina Fedorov kertoi, että venäläiset ovat sulkeneet Melitopolin läntisen osan jättäen kymmenet tuhannet ihmiset saarroksiin.

Ukraina on iskenyt alueelle useasti viime päivinä. Fedorov sanoi, että Ukrainan lauantaisessa iskussa venäläiseen varuskuntaan oli suuri määrä kuolonuhreja. Hänen mukaansa venäläiset eivät tiedä, mihin laittaisivat kuolleet venäläiset sotilaat.

– Oikeuslääketieteen lääkärit eivät halua tehdä yhteistyötä eivätkä anna kuolintodistuksia, koska he eivät halua tehdä yhteistyötä venäläisten kanssa, Fedorov sanoi.

Fedorovin väitteitä vahinkojen laajuudesta ja kuolin uhrien määrästä ei ole kyetty varmentamaan.

Toimitus

Toimitus