”Potilasturvallisuus vaarantuu kaiken aikaa”

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolalla on vahva viesti äärimmilleen kiristyneen hoitajalakkokriisin perusteista.

– On merkillistä että nämä liikkeet on tehtävä niin, että tilanteemme vaikuttaa jo huoltovarmuuteen. Kotihoidossa ei pystytä tekemään enää mitä on suunniteltu ja tässä kevään ja kesän kynnyksellä suunnitellaan asiakkaille kahta suihkukertaa kuukaudessa, Paavola totesi Sanna Ukkola livessä AlfaTV:llä.

– Kyse ei ole siitä vaarantuuko potilasturvallisuus esimerkiksi työtaistelun takia, se vaarantuu jo nykyisessä normaalitilanteessa kaiken aikaa.

Puheenjohtaja muistuttaa myös kalliista laskusta, kun kotihoidon ihmiset joutuvat sairaalahoitoon.

– Ei se olojen huononeminen johda kuolemaan vaan elämänlaadun laskemiseen. Se on hävytöntä. Me olemme kuitenkin hyvinvointiyhteiskunta, Paavola muistuttaa.

Paavolan mukaan nykyisellä palkkauksella hoitajia ei enää hakeudu töihin tarvittavaa määrää. Seuraava vaihtoehto työtaistelussa on joukkoirtisanoutuminen, jonka konkreettisesta mahdollisuudesta Paavola ei halunnut kommentoida ennen keskiviikon kokousta.

Työtaistelussa vaadittujen palkkakorotusten pienentämiseen hän ei ole ainakaan tällä hetkellä valmis.

– Ei meillä ole kiirettä. Varsinkin kun ihmiset jäävät eläkkeelle ja jos kukaan ei ole tulossa tilalle, niin se on sitten siinä, Paavola summaa.

Sanna Ukkola live katsottavissa kokonaisuudessaan tästä.

Veli Kojonen

 

Toimitus

Toimitus