PS:n kansanedustaja: Nyt on aika suosia suomalaista aseteollisuutta

Perussuomalaisten Sanna Antikaisen mukaan Suomen tulee vahvistaa sotilaallista huoltovarmuutta tukemalla kotimaista puolustustarviketuotantoa.

– Nato-jäsenyys on loistava tilaisuus edistää suomalaista puolustusosaamista ja -teollisuutta toisten Nato-maiden parissa.

Antikainen muistuttaa myös kuinka maantieteellinen sijaintimme on logistisesti haastava.

– Meillä on pitkä maaraja arvaamattoman Venäjän kanssa, joten oman tuotannon kehittäminen on avainasemassa maamme turvallisuuden kannalta, Antikainen toteaa.

– Valtion keskeisiin turvallisuusetuihin liittyvät hankinnat on rajattu kilpailutuksen ulkopuolelle sekä EU-direktiivillä että lailla julkisista puolustus- ja turvallisuushankinnoista. Tämä mahdollistaa puolustustarvikkeiden hankinnan kotimaisilta toimittajilta ja osaltaan edesauttaa Suomen sotilaallisen huoltovarmuuden kehittämistä.

Antikaisen mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut Euroopan turvallisuustilannetta pysyvästi, eikä Venäjään voi luottaa tippaakaan.

– Nyt on hyvä hetki suosia suomalaista myös puolustushankintojen osalta, sillä maamme sotilaallinen huoltovarmuus on turvattava kaikin mahdollisin keinoin. Olen jättänyt suomalaisen puolustusteollisuuden kehittämisestä kirjallisen kysymyksen, sillä kotimainen puolustustarviketuotanto on elintärkeää Suomelle mahdollisissa kriisitilanteissa, Antikainen summaa.

Toimitus

Toimitus