Puoluebarometri: Tyytyväisyys Marinin hallitukseen laski

Tuoreen puoluebarometrin mukaan 52 prosenttia suomalaisista ajattelee Sanna Marinin hallituksen onnistuneen varsin hyvin tehtävissään. Marinin hallituksen onnistumista on mitattu nyt neljästi. Tuore tulos on niistä heikoin. Se jää 17 prosenttiyksikköä keväällä 2020 saavutetusta koko mittaussarjan parhaasta noteerauksesta. Tuolloin 69 prosenttia kertoi hallituksen toimineen hyvin.

Tänään tiistaina julkaistun barometrin mukaan suomalaiset suhtautuvat tällä hetkellä myönteisimmin SDP:hen ja kokoomukseen. Suomalaisista 45 prosenttia ajattelee näistä kahdesta puoleesta tällä hetkellä erittäin tai melko myönteisesti.

Kuudesta suurimmasta puolueesta kokoomukseen suhtaudutaan nyt selvästi myönteisemmin kuin viime keväänä (muutos +7 prosenttiyksikköä). Eniten negatiiviseen suuntaan ovat muuttuneet SDP:tä (-5) ja Vihreää liittoa (-5) koskeva arviot.

Kantar TNS Oy toteutti tutkimuksen 12. – 21.10.2021. Haastattelujen henkilöiden kokonaismäärä on 1 223. Tutkimustulosten virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

 

Toimitus

Toimitus