Purra Halla-ahon valinnasta Niikon tilalle: “Hän on tarkka kansainvälisissä asioissa” – Video

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra esittää eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi puolueensa entistä puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa.

– Ryhmässämme varmasti olisi monia muitakin päteviä henkilöitä tähän tehtävään, mutta näkisin, että meidän entinen puheenjohtajamme, joka on hyvin arvostettu sekä eduskuntaryhmässä että koko puolueessa, ja jolla on valiokunnan johtamiskokemusta ja joka on istunut Euroopan parlamentissa, joka osaa kieliä ja on ylipäätänsä aika tarkka näissä kansainvälisissä asioissa, on erinomainen kandidaatti tähän tehtävään, Purra listaa perusteluja AlfaTV Uutisille.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä päättää asiasta virallisesti torstain kokouksessaan.

– Minun on vaikea nähdä, että Jussi Halla-aho ei jollekin kelpaisi ulkoasianvaliokunnan johtoon. Se on yksi eduskunnan arvostetuimpia paikkoja ja sellainen näköalapaikka paitsi ulkopolitiikkaan, kansainvälisiin asioihin ja erityisesti tällaiseen maailmanaikaan turvallisuuspolitiikkaan, on myös puolueelle hyödyllinen, Purra sanoo.

Halla-aho toimi aikoinaan eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana, mutta joutui jättämään paikkansa vuonna 2012 blogikirjoituksestaan saamansa sakkorangaistuksen jälkeen.

Ulkoasianvaliokunnan nykyinen puheenjohtaja Mika Niikko ilmoitti tiistai-iltana eroavansa puheenjohtajan paikalta eilisen tviittinsä aiheuttaman kohun vuoksi.

– Eilinen päivä oli hyvin tiivis ja intensiivinen, kuten kaikki voivat arvata. Niin minä kuin esimerkiksi ryhmän puheenjohtaja Ville Tavio totta kai kävimme paljon keskusteluja eri suuntiin. Mika Niikko lähetti illalla tiedotteensa, ja hän oli päätynyt tähän ratkaisuun, jota pidän suoraselkäisenä.

Jouduitteko niin sanotusti suostuttelemaan häntä?

– Emme joutuneet suostuttelemaan. Toin itse hänen tietoonsa sen mitä olen kuullut omassa tehtävässäni niin omalta ryhmältä, puheenjohtajistolta kuin puoluekentältäkin.

Entä jouduitteko käymään pitkänkin keskustelun Jussi Halla-ahon kanssa hänen suostumisestaan valiokunnan uudeksi puheenjohtajaksi?

– Yleensä Jussi Halla-ahon ja minun väliset keskustelut ovat varsin lyhyitä, koska olemme molemmat aika tiivissanaisia viestijöitä. Joten ei ollut pitkä keskustelu.

Toimitus

Toimitus