Purra ihmettelee kokoomuksen väitteitä bensavälikysymyksessä: “Ihmeellinen mielipide” – Video

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ihmettelee toisen oppositiopuolue kokoomuksen näkemyksiä polttoaineiden ja sähkön hintaa koskevasta välikysymyksestä, jonka perussuomalaiset, liike nyt ja kristillisdemokraatit jättivät tiistaiaamuna.

Perussuomalaiset jätti kokoomuksen ulos välikysymyksestä, koska kokoomuksen mielestä perussuomalaisten näkemykset ovat “vastuuttomia ja epärealistisen kalliita”.

– Kokoomuksen mielipide on siinä mielessä hieman ihmeellinen, että välikysymyksessä ei edes suoraan kerrota mitä hallituksen pitää tehdä. Me kysymme, että mitä hallitus aikoo tehdä, Purra totesi eduskunnassa AlfaTV Uutisille.

– Siellä toki mainitaan useitakin perussuomalaisten esittämiä helpotuskeinoja. Veronalennuksia, joista kokoomus on ymmärtääkseni samaa mieltä, ja erilaisia ilmastopoliittisia toimia.

Purran mukaan suurin ongelma kokoomuksen suhteen on se, että kokoomus tukee hallituksen tavoitetta tehdä Suomesta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

– Kokoomuksen pääasiallinen ongelma tämän kanssa on siinä, että sen tukee hallituksen maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa ja on hyvin selkeästi sanonut puheenjohtajansa suulla, että mistään kunnianhimon asteista ei tule peruuttaa. Tämä ei ole perussuomalaisten linjan mukaista.

Purra perusteli perussuomalaisten käynnistämää välikysymystä kansalaisten elämän kalleudella.

– Kuten kaikki ovat huomanneet, bensan hinta jatkaa kallistumistaan kuten muukin energian hinta – sähkö, lämpö…

– Tämä alkaa olla kestämätöntä paitsi suomalaisten kotitalouksien myös monien yrittäjien kannalta. Nämä hinnat siiirtyvät suoraan tuotteiden hintoihin.

Polttoaineiden ja sähkön hinta hallitsi perussuomalaisten oppositiopolitiikkaa eduskunnan syysistuntokaudella ja myös aluevaalimainonnassaan puolue puhui bensan hinnasta.

– Nämä ovat arjen välttämättömiä kustannuksia , joista monet ihmiset eivät voi joustaa, Purra perusteli perussuomalaisten intoa puhua juuri polttoaineiden ja sähkön hinnasta.

– Bensan hinta ja inflaatio erityisesti syrjäseuduilla on niin suurta, että monet ihmiset joutuvat miettimään kannattaako työnteko.

Perussuomalaiset kertoi välikysymysaikeistaan lauantaina, jolloin muun muassa polttoaineiden hinnan alentamista vaatinut Convoy Finland -mielenosoitus oli käynnissä Helsingissä. Purran mukaan välikysymyksen ajoituksella ei ole mitään tekemistä mielenosoituksen kanssa.

– Olen puhunut tästä aiheesta useita kuukausia.

Tommi Parkkonen

Tommi Parkkonen