Putin haluaa suuremman armeijan – ISW: tuskin onnistuu

Venäjä tuskin kykenee luomaan merkittävää taisteluvoimaa lähitulevaisuudessa pyrkimyksistä huolimatta, Institute for the Study of War (ISW) kirjoittaa uusimmassa raportissaan. Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti eilen torstaina säädöksen, jolla pyritään kasvattamaan armeijan kokoa. ISW katsoo, että säädös tarkoittaa myös sitä, ettei Putin määrää lähiaikoina laajaa liikekannallepanoa.

Säädöksen mukaan Venäjän armeijan nimellinen vahvuus nousee 137 000 henkilöllä 1 150 628 henkilöön ensi vuoden alusta.

ISW arvioi, että Venäjän armeija pyrkii korvaamaan Ukrainan sodan aiheuttamat tappiot ja luomaan uusia joukkoja jatkaakseen hyökkäystään Ukrainassa. ISW pitää henkilöstölisäystä melko vaatimattomana, mutta silti luultavasti tavoittamattomissa olevana. Se kertoo, että Putin ei halua edelleenkään määrätä täyttä liikekannallepanoa.

Venäjän armeija ei ole historiallisesti päässyt vahvuustavoitteisiinsa. Esimerkiksi ennen hyökkäystä Ukrainaan tavoitevahvuus oli yli miljoonan, mutta jäi 850 000 henkilöön. ISW arvioi, ettei Venäjä kykene pääsemään tälläkään kertaa tavoitteisiinsa.

Venäjä kohtaisi luultavasti merkittäviä esteitä yrittäessään lisätä uusien sotilaiden määrää nopeasti. Paitsi itse värväyksen ongelmat, ongelmia on myös uusien sotilaiden koulutuksessa, sillä monet kouluttajat ovat kuolleet hyökkäyksessä Ukrainaan.

Venäjä saattaa käyttää hyväkseen lokakuun kutsuntoja korvatakseen rintamalla kuolleet ja haavoittuneet sotilaat uusilla. Kutsuntoihin osallistuu noin 130 000 miestä.

Vaihtoehtoisesti Venäjä saattaa liittää muodollisesti armeijaansa Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen joukot ja/tai uudet venäläiset vapaaehtoisyksiköt, jotka eivät varsinaisesti kuulu Venäjän armeijaan. Nettolisäys Venäjän taisteluvoimaan olisi joka tapauksessa hyvin pieni, ISW kirjoittaa.

Toimitus

Toimitus