Putin haluaa turvallisuustakuita Natolta

METZEL / SPUTNIK / AFP) - LEHTIKUVA / AFP

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina televisiopuheessa, että länsimaat eivät ota riittävän tosissaan Venäjän asettamia rajoja. Putin sanoi myös, että Venäjä tarvitsee riittävät turvallisuustakuut länsimailta. Asiasta kirjoittaa Reuters.

Putin kuvaili Venäjän suhteita Yhdysvaltoihin epätyydyttäviksi. Hän korosti kuitenkin, että Venäjä on avoin vuoropuhelulle Yhdysvaltojen kanssa.

Venäjä sanoi syyskuussa, että Nato ylittäisi kriittisen rajan, jos se lisää joukkojaan Ukrainassa. Venäjä on syyttänyt Natoa ja Ukrainaa tilanteen horjuttamisesta.

-Tuomme jatkuvasti esiin huoltamme tästä, puhumme kriittisistä rajoista, mutta ymmärrämme, että kumppaneillamme on – kuin sanoisin sen kauniisti – pintapuolinen asenne kaikkiin varoituksiimme ja puheisiimme kriittisistä rajoista, Putin sanoi.

Putin syyttää Natoa myös kaikkien vuoropuhelumekanismien tuhoamisesta.

Huolimatta kasvavasta listalta erimielisyyksiä, Venäjä on ylläpitänyt diplomaattitason kontakteja Yhdysvaltoihin ja puhunut toistuvasti Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin uudesta tapaamisesta kesäkuisen Geneven tapaamisen jatkoksi. Putinin mukaan Geneven tapaaminen avasi mahdollisuuksia suhteiden parantamiselle.

Toimitus

Toimitus