Ravintolasulku? Nato? – näin vastaa Sanna Marin HS:lle

Pääministeri Sanna Marin ei anna suoraa vastausta kysymykseen, onko edessä ravintoloiden täyssulku koronatilanteen pahentuessa.

Helsingin Sanomat kysyy pääminiseriltä: Onko hallituksessa poliittinen sopu ravintoloiden täyssululle? Sanna Marin vastaa:

– Nähdäkseni hallituksella on toimintakyky kaikkiin niihin rajoitustoimiin, jotka ovat välttämättömiä ja oikeasuhtaisia.

Marinin mukaan hallitus yrittää pahanevasta tilanteesta huolimatta välttää poikkeusoloihin siirtymisen.

– Pitää muistaa, ettei valmiuslaki tuo meille välineitä epidemian hallintaan. Siellä ei ole sen kaltaisia välineitä, että voisimme sen avulla laajasti yhteiskunnan toimintoja sulkea, hän sanoo.

Marin mukaan tulevat viikot ovat vaikeita, mutta hän arvioi, että keväällä tilanne helpottaa. Vaikka STM on korostanut edelleen jäljitystyötä, pääministerin mukaan se on hyvin ruuhkautunut ja siten menettänyt merkitystään.

Kysyttäessä Natosta Marin muistuttaa hänen olevansa Suomen virallisella kannalla, mutta:

– Uskon, että keskustelu Nato-jäsenyydestä tulee lisääntymään tulevina vuosina johtuen Venäjän aggressiivisemmasta toiminnasta, ei vain Ukrainan kehityksen suhteen vaan muutenkin. Uskoisin, että näin käy sekä Suomessa että Ruotsissa, Marin sanoo.

Hänen mukaansa jos SDP päivittää oman Nato-kantansa, se tapahtuu vuoden 2023 puoluekokouksessa.

Toimitus

Toimitus