Riikka Purra: Emme voi tasapainoilla epämääräisesti – kannatan Nato-jäsenyyttä

Perussuomalaisten Riikka Purra kertoo kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

– Helmikuussa mureni kuitenkin paitsi eurooppalainen turvallisuusjärjestys myös Suomen ja Venäjän välisen suhteen koko perusta. Meillä ei ole enää pohjaa, jolla tasapainoilla epämääräisessä Nato-option ja kahdenvälisten suhteiden määrittämässä tilassa. Venäjän raakalaismainen hyökkäys eurooppalaisen suvereenin valtion kimppuun hajotti vanhaan nojaavan tulevaisuutemme rakennusaineet, Purra taustoittaa.

Johtopäätös on selvä, Suomen on Purran mukaan liityttävä Natoon. Hän perustelee kantansa seuraavasti:

– Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä ja tuen valtiojohtoa jäsenyyden edistämisessä. En näe Nato-jäsenyyttä ongelmiemme automaattisena poispyyhkijänä vaan tavoiteltavana osana Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittista palettia. Parhaiten Suomen turvallisuutta ja itsenäisyyttä tukee oman vahvan ja entisestään vahvistettavan puolustuskyvyn ja puolustushalun perustan lisäksi jäsenyys Natossa. Puolustuksemme perusta on aina omissa käsissämme. Puolustusliiton hyödyt näen erityisesti ennaltaehkäisyn ja pelotteen kannalta. Samaan aikaan suvereniteettiamme ja turvallisuuttamme tulee vahvistaa myös muulla tavoin, esimerkiksi rajaturvallisuuteen, hybridiuhkien torjuntaan ja ruoka- ja energiahuoltoon tehtävin toimenpitein. Maahan voidaan hyökätä myös ilman aseita.

Purran mukaan PS:n eduskuntaryhmä on lähipäivinä valmistautumassa tekemään päätöksensä, joka raamittaa eduskuntaryhmän työtä valiokunnissa ja koordinaatioryhmässä. Samoin Natoa käsittelevät PS:n  puoluehallitus, puoluevaltuusto ja myöhemmin keväällä puolueneuvosto.

– Enemmistö kansanedustajistamme on kertonut kantansa, ja keskustelu käy vilkkaana sekä julkisesti että puolueen sisäisillä areenoilla. Myös puolueen toteuttaman jäsenkyselyn tulokset olivat selviä. Koen mahdolliseksi kertoa oman henkilökohtaisen kantani Nato-jäsenyyteen, Purra arvioi.

Hän toivoo asiallista ja eri mielipiteitä kunnioittavaa Nato-keskustelua.

 

Toimitus

Toimitus