Riikka Purra: Tämä on yksinkertaisesti järjetön tavoite

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran mukaan suomalaisen turpeen määrittäminen eduskunnassa uusiutumattomaksi arvalla oli täysin hullua.

Purran mukaan kaikki kilpistyy puhtaan ideologiseen energiapolitiikkaan ja lyhytnäköisiin ratkaisuihin. Hän ei usko, että EU tulisi pääsemään hiilineutraalisuustavoitteeseensa todennäköisesti edes vuonna 2050, koska Saksan ja muun Keski-Euroopan pitää lisätä kivihiilen käyttöä.

– Suomen tavoite 2035 on etenkin nyt yksinkertaisesti järjetön, ja siitä on välttämätöntä luopua, Purra vaatii.

Perussuomalaiset esitti syksyllä 2021, että Suomen hiilineutraalisuustavoite ei saa olla kovempi kuin EU:lla.

– Energiapoliittiset ratkaisut täytyy tehdä järki edellä. Mahdollisimman turvallinen, omavarainen ja huoltovarma politiikka energiakysymyksiin – ei niin, että sidomme itsemme puhtaasti poliittisiin ja typeriin tavoitevuosiin. Tarvitsemme turpeen ja kattavan energiapaletin, Purra sanoo.

EU-parlamentti päätti keskiviikkona tukea komission esitystä ydinvoiman ja maakaasun sisällyttämisestä kestävän rahoituksen luokitteluun eli taksonomiaan. Parlamentti äänesti asiasta keskiviikkona. Taksonomiaan sisällyttäminen tarkoittaa sitä, että kaasu ja ydinvoima pääsevät rahoituksellisesti yhtä edulliseen asemaa kuin uusiutuvat energiamuodot.

Toimitus

Toimitus