Riikka Purra valmiuslain käyttöönottoaikeista: ”Uskomatonta”

Valmiuslain käyttöönottosuunnitelmat eivät saa tukea perussuomalaisilta. Puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra ihmettelee tapaa, miten asia on noussut esiin.

–Tästä on tihkunut tietoja median kautta. Perussuomalaisia aikeista ei ole informoitu. Eikä aamun otsikoiden mukaan tasavallan presidenttiäkään, joka kuitenkin yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa ne toteaa.

Purra ei näe minkäänlaista syytä valmiuslain käyttöön.

–Mikäli suomalainen terveydenhoitojärjestelmä on niin heikossa kunnossa, että vaaditaan valmiuslaki varmistamaan terveydenhuollon toimivuus, siis kaikkein voimakkain perusoikeuksien ja perustuslain ohittaja, täytyisi tämän korjaamisen olla kaikkein välittömin keino, Purra toteaa AlfaTV Uutisille.

Omikron-variantti näyttää etenevän läpi väestön, mutta onneksi sen aiheuttamat oireet ovat keskimäärin selvästi lievempiä, ja hoidontarve siksi vähäisempää.

–Hoitajat ja lääkärit tekevät töitä äärirajoilla, joten ei tällainen uutinen valmiuslaista varmasti ainakaan lisää motivaatiota. Hallitus voisi yrittää taloudellista kannustinta eikä kaikkein kovinta keinoa eli valmiuslakia, jonka tulee olla selvästi välttämätön ja ainoa ratkaisu tilanteeseen.

Purra muistuttaa myös, että meillä on vaalit aivan kohta, ja ennakkoäänestys on käynnissä.

–Kuntavaalit siirrettiin aivan erilaisessa tilanteessa. Ja nyt puhutaan valmiuslaista. Se on kyllä uskomatonta.

Toimitus

Toimitus