Saksalainen parlamentaarikko: Vaarana kolmas maailmansota

Saksalaisten haluttomuus asetoimituksiin ja pakotteisiin voi johtaa tosialliseen kolmanteen maailmansotaan, Saksan liittopäivien Eurooppa-asioiden valiokunnan puheenjohtaja Anton Hofreiter sanoi. Hofreiter kuuluu vihreisiin, joka on yksi kolmesta hallituspuolueesta.

Hänen mukaansa Saksan kannan ongelmana on se, että maa jarruttaa pakotteita ja hidastaa asetoimituksia.

-Siksi on olemassa vaara, että sota jatkuu yhä pidempään, Hofreiter sanoi ZDF-kanavalla.

Hofreiter pitää sodan jatkumista vaarallisena, koska sitä suurempi vaara on sodan laajentumiselle ja sille, että tilanne johtaa laajenevaan, tosiasialliseen kolmanteen maailmansotaan, Der Spiegel kirjoittaa.

Hofreiter torjui Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin esittämän väitteen, jonka mukaan Saksan mahdollisuudet asetoimituksiin ovat rajalliset, koska Ukrainan armeijaa ei ole koulutettu nykyaikaisiin asejärjestelmiin.

-Minusta on hieman holhoavaa kertoa Ukrainan armeijalle, ettette pysy käsittelemään niitä aseita, Hofreiter sanoi.

Scholz kertasi kantansa asevientiin viimeksi tiistaina. Hänen mukaansa Ukrainan tulee saada raskaita aseita Nato-mailta, mutta niiden ei pitäisi tulla suoraan Saksasta.

Scholzin hallituskumppanitkin ovat arvostelleet hänen linjaansa ja kehottaneet häntä muuttamaan linjaansa raskaiden aseiden suhteen. Ukrainan Saksan-suurlähettiläs Andriy Melnyk on toistuvasti arvostellut Saksan hallituksen asennetta asetoimituksiin ja energiapolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Toimitus

Toimitus