Saksan uusi terveysministeri: Pandemian voittamiseksi tarvitaan pakkorokotuksia ja tehosteannokset

Saksan uusi terveysministeri Karl Lauterbach kertoo Der Spiegelin haastattelussa kannattavansa pakkorokotuksia koko Saksan väestölle. Lauterbachin mukaan kaksi rokoteannosta antaa hyvin rajallisen suojan koronavirusta vastaan, annokset eivät suojaa mahdollisesti lainkaan useiden kuukausien jälkeen.

– Tuolloin rokottamattomat, ja ne jotka eivät ole saaneet tehosterokotetta, olisivat täydessä tartuntariskissä. Siksi tarvitsemme ehdottomasti pakolliset rokotukset. Pakkorokotukset ovat yksi kahdesta asiasta, jotka voivat viedä meidät ulos kriisistä.

Ministerin mukaan pakkorokotusten karttajille on luvassa sakkoja. Lauterbach tähdentää pakkorokotusten merkitystä päiväkotien työntekijöille:

– Kannatan tiukasti lastenhoitotyöntekijöiden pakkorokotuksia. Tähän mennessä tiedämme, että uusi omikronmuunnos vaikuttaa lapsiin paljon voimakkaammin kuin aiemmat virusvariantit. Lapset saavat tartunnan useammin, ja he kärsivät myös vakavammista oireista.

Lauterbachin mukaan pakkorokotusten ohella pandemian nitistämiseen tarvitaan onnistunut kampanja tehosteannosten puolesta. Varsinkin omikronvariantissa tehosterokotukset voivat olla erityisen tärkeitä.

Uusi ministeri korostaa tiedettä omien poliittisten päätöstensä peruskalliona:

– Haluan tieteen olevan poliittisten päätösten perusta enemmän kuin se on ollut tähän mennessä. Siksi aion tehdä tiivistä yhteistyötä tutkijaverkoston kanssa varmistaakseni, että heillä on entistä suurempi rooli päätöksenteossa.

Toimitus

Toimitus