Sauli Niinistö: Maailma on epävakaassa tilassa, on varauduttava odottamattomaan

Sauli Niinistö on nimittänyt vastavalmistuneet kadetit tehtäviinsä Puolustusvoimissa. Tasavallan presidentti arvioi onnittelupuheessaan, että nyt aloittavat upseerit toimivat aikana, joka poikkeaa aiemmista.

–  Aloitatte upseerinuranne aikana, jolloin maailma on epävakaassa tilassa. Eikä ole nähtävissä, että suunta olisi muuttumassa. Geopoliittiset jännitteet kasvavat eri puolilla maailmaa ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut sodan Eurooppaan. Ammatillisesti teidän on hyvä varautua myös mahdollisiin odottamattomiinkin tilannekehityksiin, Niinistö sanoi

Maanpuolustustahto on Niinistön mukaan nyt suurempi kuin vuosikymmeniin.

– Emme ole ummistaneet silmiämme mahdollisilta uhilta ja olemme huolehtineet maanpuolustuksemme resursseista. Valmiutemme on kunnossa. Ja niin on oltavakin, sillä me suomalaiset olemme itse päävastuussa puolustuksemme järjestämisestä, vaikka saisimme tukea liittolaisilta, Niinistö huomautti.

Niinistön mukaan Suomen tuleva Nato-jäsenyys tulee näkymään valmistuvien upseerien tehtävissä. Upseerien tehtäväkenttä monipuolistuu, ja suomalaiselle sotilasosaamiselle on varmasti kysyntää tulevina vuosina myös Naton rakenteissa, hän arvioi.

Toimitus

Toimitus