Maksuton tehostekoronarokotus kaikille – Kiuru arvosteli hitautta: “Ei mikään rakettijuna”

Hallituksen niin sanottu koronaministeriryhmä linjasi keskiviikkoillan kaikkiaan kolmessa kokouksessaan, että jatkossa kunnat ja hyvinvointialueet tarjoavat valtion hankkimia koronarokotteita “kaikkien sellaisten henkilöiden ja henkilöryhmien rokotuksiin, joita julkisen tai yksityisen sektorin sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksikön lääkäri arvioi perustelluksi ja joihin ei ole rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisia vasta-aiheita”.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Tehosteannoksen voivat saada myös ne henkilöt, joilla on jo neljä rokotusta.

Asiasta kertoi keskiviikkoiltana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

Hänen mukaansa nyt tehdyn rokotelinjauksen tarkoituksena on pitää yhteiskunta toiminnassa.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) linjaus on suositus kunnille ja hyvinvointialueille, jotka voivat tehdä itsenäisesti alueellisen päätöksen siitä annetaanko tehosterokotuksia vai ei.

Illan tiedotustilaisuudessa mukana olleen STM:n osastopäällikkö Taneli Puumalaisen mukaan Suomessa on riittävästi rokotteita tehostekierroksen järjestämiseksi.

Tiedotutilaisuudessa Kiurulta kysyttiin siitä, miksi STM ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ovat olleet niin usein erimielisiä kansallisten koronatoimien suhteen.

Kiuru vastasi toteamalla, että nyt julkistetun rokotelinjauksen aikaansaamisessa meni kuukausi, mitä hän piti liian pitkänä aikana.

– Ei tämä mikään rakettijuna ole ollut, Kiuru muotoili.

Kiurun mukaan tehosterokotusten yksityiskohtien suhteen THL:n kanssa käytiinkin “rapsakkaa keskustelua”.

Kokonaisuudessaan Kiuru arveli Suomen olevan myöhässä lisärokotusten suhteen.

Toimitus

Toimitus