Sri Lankan pääministeri: ”Taloutemme on kokonaan romahtanut”

Sri Lankan talous on romahtanut kuukausia jatkuneen ruokapulan sekä bensiinin ja sähkön toimitusvaikeuksien jälkeen, maan pääministeri Ranil Wickremesinghe sanoi parlamentille eilen keskiviikkona, The Guardian kirjoittaa.

Pääministeri varoitti parlamentaarikkoja siitä, että tilanne on paljon pahempi kuin pelkät puutteet ruoassa ja energiassa. Maa saattaa hyvin saada lopulta pohjakosketuksen.

-Taloutemme on kokonaan romahtanut, Wickremesinghe totesi.

Sri Lanka on pyrkinyt saamaan apua kansainvälisiltä rahoittajilta, mutta pääministeri ei kertonut parlamentille uutisia asian suhteen.

Wickremesinghesta tuli pääministeri pitkän poliittisen kriisin jälkeen toukokuussa. Kommentaattorit sanoivat, että uusi pääministeri asettaa odotukset hyvin alas ja viestii, ettei kriisiä kyetä korjaamaan nopeasti.

Sri Lankan talous on kärsinyt runsaasta velanotosta, turistikadosta ja muista pandemiasta johtuvista syistä sekä inflaatiosta. Lopputuloksena maa ajautuu koko ajan lähemmäs konkurssia eikä sillä ole rahaa polttoaineeseen tai päivittäistuotteisiin kuten maitoon, vessapaperiin tai keittokaasuun.

 

Lue lisää:

Taloudellinen kurimus jatkuu – Sri Lankan pääministeri eroaa – (alfatvuutiset.fi)

Sri Lankassa loppuvat lääkkeet – tilanne pahempi kuin pandemiassa – (alfatvuutiset.fi)

Pandemia ajoi Sri Lankan vararikon partaalle – (alfatvuutiset.fi)

Ariel Huuhtanen

Ariel Huuhtanen