Stoltenberg: Suomelle ”järjestelyt” hakemuksen käsittelyajaksi

Suomen ja Ruotsin kanssa ”löydettäisiin järjestelyt” jäsenhakemusten käsittelyn ajaksi, jos maat päättävät hakea jäsenyyttä, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi tänään toimittajille tiedotustilaisuudessa, CNN kirjoittaa.

Stoltenbergiltä kysyttiin, minkälaisia takuita Nato voisi antaa Suomelle ja Ruotsille ennen kuin ne liittyvät virallisesti jäseniksi.

-Todellisuus on, että Suomi ja Ruotsi ovat jo todella lähellä Natoa ja teemme työtä yhdessä. Operoimme yhdessä, harjoittelemme yhdessä, Stoltenberg vastasi.

-Ja heti kun teemme päätöksen kutsua heidät, se antaa vahvan poliittisen viestin, että Suomen ja Ruotsin turvallisuudella on merkitystä kaikille Nato-maille.

-Olen myös varma, että kykenemme löytämään järjestelyt sille väliajalle, kun Suomi ja Ruotsi hakevat jäsenyyttä, mutta virallista ratifiointia ei ole vielä saatettu loppuun kaikissa 30 parlamentissa.

-Olen luottavainen, että on olemassa tapa silloittaa tuo väliaika sellaisella tavalla, joka on riittävän hyvä ja toimii sekä Suomelle että Ruotsille.

Stoltenberg sanoi myös, että jos Suomi ja Ruotsi päättävät hakea Naton jäsenyyttä, hakemukset käsiteltäisiin nopeasti.

Toimitus

Toimitus