Stoltenberg: Ukrainan pitää saada lisää raskaita aseita

Naton Ukrainan apua koordinoiva ryhmä kokoontuu Brysselissä tänään. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg piti eilen lehdistötilaisuuden sen jälkeen kun seitsemän Nato-maata oli kokoontunut Hollannissa. Stoltenberg piti välttämättömänä, että Ukraina saa lisää, varsinkin raskaampaa aseistusta. 

-Ukrainan pitää saada lisää raskaita aseita. Nato, sen jäsen- ja kumppanimaat ovat antaneet niitä jo pitkään, mutta tahtia aiotaan parantaa. Tapaamme Naton päämajassa osana toimintaa, mistä päätettiin pari kuukautta sitten Ramsteinin tukikohdassa. Tapaamme säännöllisesti koordinoidaksemme ponnistelujamme toimittaa Ukrainalle erilaisia aseita ja varusteita, mukaanlukien raskaat aseet. He ovat täysin apumme varassa voidakseen vastustaa Venäjän brutaalia hyökkäyssotaa. 

Naton jäsenmaat ovat kouluttaneet ja varustaneet kymmeniä tuhansia nyt rintamalla taistelevia ukrainalaisia sotilaita ja upseereja. 

-Mutta heitä täytyy auttaa kestämään pitkää sotaa, koska kukaan ei voi ennustaa millloin ja miten tämä sota loppuu. Joten heidän täytyy valmistautua pitkään sotaan ja meidän tulee jatkaa auttamista. Ja tästä keskustellaan keskiviikkona Brysselissä. 

Toimitus

Toimitus