Sunnuntailisien poistoehdotus saa tukea työelämäprofessorilta

Helsingin yliopiston työelämäprofessori Vesa Vihriälä kommentoi AlfaTV Uutis+ -ohjelmassa maanantaina, kuinka huolet Suomeen kohdistuvien investointien maariskeistä ovat jonkin verran hälvenneet.

– Naapurimme Venäjän toiminta on lisännyt riskiä, mutta mitään dramaattista ei ole tapahtunut. Saattaa olla, että Nato-ratkaisu on hälventänyt näitä riskejä. Se, että Sumi on kylmäpäisesti ja pelkäämättömästi toiminut tässä tilanteessa, saattaa jopa auttaa meitä tässä tilanteessa.

Vihriälä otti kantaa myös Turkin toimitaan Nato-prosessin torppaajana.

– Ikäväähän tällainen iltalypsy on, mutta sen kanssa meidän on elettävä. Maailma on sellainen kuin se on.

Ekonomistien suosikkivero on kiinteistövero

Suomen julkisen talouden alijäämäästä Vihriälä muistutti, että nykyisen menotason säilyttäminen on hankalaa, koska verotuksen lähtötaso on jo ennestään aika korkea. Mikä keinoksi?

– Meillä täytyy hillitä menojen kasvua, mutta ei voida välttää myöskään verotuksen kiristymistä. Se ei saa haitata kuitenkaan sijoittamista ja yrittämistä. Ekonomistien suosikkivero on kiinteistövero. Se ei haittaa rakennetun pääoman kannattavuutta, jos se kohdistuu maapohjaan. Kiinteistöverothan on meillä kansainvälisesti verrattuna matalia.

Vihriälä otti kantaa myös sunnuntailisien poistoon. Vihreiden puoluekokouksessa Joensuussa viikonloppuna kohua herättänyt ehdotus on tyrmätty laajasti palkansaajien keskuudessa. Hän pitää ehdotusta hyvänä.

 

 

 

Toimitus

Toimitus