Suomi haluaa eurooppalaisen maksujärjestelmän

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Suomi tukee yhdessä kuuden muun maan kanssa Eurooppalaista maksualoitetta, jonka tavoitteena on luoda yleiseurooppalainen maksamisratkaisu, tiedottaa valtiovarainministeriö tänään. Maksamisratkaisu toimisi muun muassa kivijalkakaupoissa, verkkokaupoissa ja henkilöiden välisessä maksamisessa.

Hankkeen tavoitteena on tuoda markkinoille eurooppalainen maksukortti ja digitaalinen lompakko. Pyrkimyksenä on myös vähentää Euroopan maksumarkkinoiden riippuvuutta kansainvälisistä maksupalveluiden tarjoajista.

-Eurooppalainen ratkaisu vastaisi kuluttajien tarpeisiin – se olisi nopea, turvallinen, tehokas ja eurooppalaisen tietoturvan mukainen. Oleellista onnistumiselle olisi, että mahdollisimman moni maa – tai paremminkin mahdollisimman monen maan maksupalvelusektori – lähtisi mukaan, kommentoi valtiovarainministeri Annika Saarikko

Suomesta mukana on jo OP-ryhmä.

Suomi allekirjoitti kannanoton hankkeen puolesta. Kannanoton muut allekirjoittajat ovat Alankomaat, Belgia, Espanja, Puola, Ranska ja Saksa.

Kannanotossa muun muassa todetaan eurooppalaisen maksuliikenteen olevan hajanainen eikä yhdessä maassa toimivat ratkaisut aina toimi toisessa. Kannanotossa todetaan myös, että kansalaiset odottavat nopeampia, turvallisempia ja tehokkaampia tapoja maksaa ja suurempaa määrää vaihtoehtoja maksuliikenteen tarjoajiin ja ratkaisuihin.

Tällä tarkoitetaan sitä, että yhtenäinen standardi mahdollistaa palveluntarjoajien kilpailun tehokkaammin kaikissa maissa ja luo siten tilaisuuksia niin yrityksille kuin kuluttajillekin.

Toimitus

Toimitus