Tanssin talo avautuu helmikuussa – tätä talo tarjoaa

Kaapelitehtaan kylkeen eteläisessä Helsingissä nousee kauan odotettu Tanssin talo. Tanssin talolta kerrotaan, että rakennustyöt ovat valmistumassa aikataulussa: Avajaisia on määrä viettää 2. helmikuuta 2022.

Tällä hetkellä rakennuksessa tehdään viimeistelytöitä. Kaksi esityssalia 700-paikkainen Erkko-Sali sekä 235-paikkainen Pannuhalli, mahdollistavat tilat suurillekin tanssiesityksille. Tanssin taloa on rahoitettu yksityisin ja julkisin varoin. Jane ja Aatos Erkon säätiö on yksi talon merkittävistä tukijoista.

Avajaisvuosi tarjoaa kansainvälisiä esityksiä – myös tanssin harrastajat pääsevät esille

Tanssin talon toiminnanjohtaja Niki Matheson korostaa, että uusi rakennus on ennen kaikkea alustatoimija, joka tarjoaa tilapalveluja kulttuurialan toimijoille:

– Emme itse kuratoi ohjelmistoa, vaan se muodostuu monien eri toimijoiden tuottamista ohjelmasisällöistä. Toivotamme kaikki yleisöt tervetulleiksi, Matheson toteaa AlfaTV Uutisille

Tanssin talon ohjelmistoa rakennetaan yhdessä lukuisten toimijoiden kanssa, mutta talolla on myös nimetyt ohjelmakumppanit. Niitä ovat Euroopan menestyneimpiin nykytanssi ryhmiin kuuluva Tero Saarinen Company, lapsiyleisölle suunnattu Tanssiteatteri Hurjaruuth, Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaali sekä nykytanssin tuotantokeskus Zodiak sekä Cirko – Uuden sirkuksen keskus ry.

Tanssin talolla on kuitenkin myös omaa, erillisrahoitettua hanketoimintaa kuten kantaesitystuotantoja ja kansainvälisiä vierailuja.

Avajaisvuoden ohjelmisto on yhä muovautumassa, mutta Tanssin talosta kerrotaan AlfaTV Uutisille, että esimerkiksi Helsingin juhlaviikoilta sekä Cirkolta tullaan näkemään ensi syksynä Tanssin talossa suuren mittaluokan kansainväliset esitykset.

Tanssin talossa nähdään ensi vuonna ammattilaisten esitysten ohella myös tanssin harrastajista muodostuvia esityksiä.

Tero Saarinen Company elvyttää nykytanssin klassikot

Tero Saarinen Company valmistautuu parhaillaan ensimmäiseen Tanssin talo -sesonkiinsa. Taustalla on uusi ajattelu, joka toteuttaa ryhmän taiteellisen johtajan, koreografi Tero Saarisen pitkäaikaisen unelman. Joka vuosi ohjelmistossa esitetään uusi kantaesitys, mutta sen ohella myös aikaa kestänyt nykytanssin klassikkoteos – tulevaisuudessa myös muilta koreografeilta.

– Alalla on ollut sellainen vinouma, että emme oikeastaan edes puhu menneistä teoksista, eikä niitä ole yleensä mahdollista nähdä edes tallenteina juuri missään – saati sitten livenä. Tästä syntyy helposti kummallinen harha kuin historiaa ei nykytanssissa edes olisi. Minusta tämä on näköalatonta ja vaikuttaa koko alaan ja sen arvostukseen , Saarinen sanoo.

 

Toimitus

Toimitus