Tehyltä ja Superilta lakkovaroitus nyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ovat antaneet lakkovaroituksen neljän vuorokauden mittaisesta lakosta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä.

Lakko alkaa Turun yliopistollisen keskussairaalan toimenpide-, teho- ja kivunhoitopalvelujen (Totek) teho-osastolla alkaen tiistaina 6. syyskuuta ja päättyy perjantaina 9. syyskuuta.

Tehy ja SuPer julistavat samalla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kohdistuvan hakukiellon ja tilapäisen siirron kiellon, jotka astuvat voimaan heti ja jatkuvat työtaistelun päättymiseen saakka.

– Sote-sektori on säästetty henkihieveriin, kun olisi pitänyt varautua globaaliin hoitajapulaan ja huoltovarmuuteen kriisioloissa. On päivänselvää, että hoitajapulan nopein ja tehokkain lääke on raha. Vastuu on päättäjillä, joiden on osoitettava lisärahoitusta sote-kriisin ratkaisuun budjettiriihessä, vaativat Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa.

Tehy ja SuPer ilmoittivat aiemmin perjantaina myös vuorokauden mittaisesta työnseisauksesta Kanta-Hämeen keskussairaalassa perjantaina 2.9. alkaen.

Toimitus

Toimitus