Teollisuus näyttää jatkavan kasvussa, tilausten määrä nousussa

Teollisuuden tilausten perusteella Suomen teollisuus jatkaa kasvu-uralla. Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2022 kesäkuussa 7,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uudet tilaukset kasvoivat eniten kemianteollisuudessa, jossa niiden arvo oli 41 prosenttia edellisvuotta suurempi. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat edellisestä vuodesta 9,8  ja metalliteollisuudessa 0,6 prosenttia.

Tammi-kesäkuun aikana tilaukset kasvoivat 9,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli puolestaan Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2022 kesäkuussa 8,9 prosenttia suurempi kuin vuoden 2021 kesäkuussa. Toukokuusta kesäkuuhun tuotanto oli niin ikään kasvussa, 1,3 prosenttia.

Päätoimialoittain tarkasteltuna tuotanto kasvoi kesäkuussa vuodentakaiseen nähden eniten kemianteollisuudessa, 22,9 prosenttia. Toimialalla sähkö-, kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuolto tuotanto kasvoi 11,9, metalliteollisuudessa 8,2  ja metsäteollisuudessa 6,4 prosenttia. Vuodentakaiseen verrattuna tuotanto väheni sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa 5,8  ja kaivostoiminnan ja louhinnan toimialalla 5,9 prosenttia.

 

 

 

Toimitus

Toimitus