THL:n pääjohtaja MTV:lle: Kummeksun henkilöön kohdistuvaa maalitusta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta ihmettelee THL:ään ja sen henkilöihin kohdistettua nimetöntä arvostelua. Pääjohtaja kokee sen maalittamiseksi.
– Tässä kyllä kummeksun tällaista menettelyä. Tulee mieleen sosiaalisesta mediasta ominaiset tavat, jossa on härintää ja maalittamisen kaltaisia piirteitä. En pidä sitä asiallisena, Tervahauta arvioi MTV:n Asian ytimeen -ohjelmassa.
Viime päivinä on julkaistu nimettömiin lähteisiin perustuvia uutisia, joissa on syytetty Tervahautaa ja THL:n roketeasiantuntijaa Hanna Nohynekia muun muassa kolmannen rokotuskierroksen viivyttelystä. Myös oikeuskanslerin kerrotaan olleen osin tyytymätön THL:ään.
– Tämäkin on tällaista toisen käden tietoa, itse en ole (Tuomas) Pöystiltä tällaista lausuntoa saanut, Tervahauta kommentoi.
Tervahauta huomauttaa, että kolmas rokotuskierros on jo täydessä käynnissä, ja se perustuu sovittuun rokotusjärjestykseen. Immuniteettipuutteiset ja yli 60-vuotiaat ovat jo rokotusprosessissa, ja niistä koostuu Tervahaudan mukaan 2,5 miljoonan joukko.
Tervahauta muistuttaa siitä, että rokotuspäätösten on nojattava tietoon ja päätöksistä on kannettava vastuu.
– Tässä on varmistettava turvallisuus, Tervahauta sanoo.
THL:n alainen kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä Krar kokoontuu tänään antamaan ehdotuksen muun muassa kolmannen rokotteen nopeuttamisesta ja lasten rokotuksista.
Helsingin entinen pormestari Jan Vapaavuori  asettui julkisesti puolustamaan THL:ää todeten luottaneen sen asiantuntemukseen, toisin kuin STM:n.

Toimitus

Toimitus