Sanna Marinin kohu jopa USA:n valtamedioissa

Suomen pääministerin Sanna Marinin altistumiskohu on päässyt etusivun uutiseksi useissa maailman suurimmista medioista.

Yhdysvalloissa sekä CNN että Fox News nostivat Marinin edesottamukset päivän tärkeimpien aiheiden joukkoon. CNN kirjoittaa myös siitä, että elinkeinoministeri Mika Lintilä ja puolustusministeri Antti Kaikkonen rikkoivat ohjeistusta osallistuessaan tapahtumiin viikonlopun aikana.

Muista maailman suurista medioista Marinin kohusta ovat uutisoineet muun muassa Der Spiegel, Reuters ja The Guardian.

The Australian kaivoi esiin boomerikohun. Lehti lainasi Marin kommenttia kohun jälkeen, jossa Marin kertoi samaistuvansa nuorempaan sukupolveen ja että se vaikuttaa siihen, miten hän tekee töitä ja elää.

Ruotsin suurimpiin lehtiin kuuluva Dagens Nyheter julkaisi Saga Cavallin kirjoituksen, jossa Cavalli suomi tiukin sanoin Marinin halua esiintyä julkkisten seurassa ja tehdä itsestään numeroa sosiaalisessa mediassa. Cavalli oli huolissaan poliitikkojen halusta nostaa omaa suosiotaan tällaisilla keinoilla.

Ruotsalainen Expressen mainitsi Marinin yhteiskuvasta Solvalla-Jannen eli Janne Ranisen kanssa. Raninen suoritti Ruotsin alamaailman tilaaman palkkamurhan vuoden 2003 lokakuussa. Sekä Raninen että Marin osallistuivat viime perjantaina Ina Mikkolan kirjanjulkistustilaisuuteen, jossa yhteiskuva otettiin.

Kuuluisa amerikkalainen People-lehti, joka on erikoistunut julkisuuden henkilöihin, nosti esiin Marinin nuoruuden ja naisten johtaman hallituksen. Lehti mainitsee, ettei Marinin asema pääministerinä ole turvattu.

Toimitus

Toimitus