Trudeaulta tiukkoja syytöksiä mielenosoittajille – “Ottawan asukkaat eivät ansaitse häirintää”

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on syyttänyt Ottawan convoy-mielenosoittajia Kanadan demokratian suistamisesta raiteiltaan. Trudeau puhui Kanadan edustajainhuoneen hätäkokouksessa, jossa käsiteltiin mielenosoituksia koronarajoituksia ja rokotteita vastaan.

Trudeau sanoi, että Ottawan mielenosoittajat yrittävät pysäyttää Kanadan talouden, demokratian ja kansalaisten päivittäisen elämän, Kanadan yleisradioyhtiö CBC kirjoittaa.

-Sen täytyy loppua.

-Ottawan asukkaat eivät ansaitse häirintää kotikulmillaan, Trudeau sanoi.

Hän toisti hallituksen sitoutumisen Ottawan mielenosoituksen lopettamiseen, mutta ei kertonut keinoista.

-Hallitus auttaa provinssia ja kaupunkia saamaan tarvitsemansa resurssit tämän tilanteen lopettamiseksi, Trudeau sanoi.

Ottawan pormestari Jim Watson on pyytänyt sekä valtion että provinssin hallitukselta 1800 poliisia mielenosoituksen hallintaan. Näihin poliiseihin lukeutuisi mukaan sata rikostutkijaa.

Watson julisti Ottawaan hätätilan viikonloppuna.

-Tilanne on saavuttanut kriisipisteen. Ja kriisien aikana, on tärkeää, että liittovaltion johtajat osoittavat johtajuutta, kannustavat tilanteen rauhanomaiseen ratkaisuun ja sen löytämiseen yhteistyöllä, sanoi sosiaalidemokraattisen Uuden demokraattisen puolueen johtaja Jagmeet Singh.

-Mielenosoituksen järjestäjät ovat tehneet selväksi, että heidän tarkoituksensa on hallituksen kaataminen. Tarvitsemme liittovaltion johtajuutta juuri nyt.

Viime viikolla Trudeau sanoi, ettei hän ole halukas neuvottelemaan mielenosoittajien kanssa.

-On mahdoton asia demokratialle, että he ovat eri mieltä vaalien tuloksesta ja haluavat vaihtoehtoisen hallituksen, Trudeau sanoi.

Toimitus

Toimitus