Tytti Tuppurainen: ”Uusia Fortum-yllätyksiä ei tule – pääministerillä oli oma roolinsa”

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen vakuuttaa kesän Fortumin ja tytäryhtiönsä Uniperin yllätyksellisten ongelmien olevan mennyttä aikaa.

– Ilmoitin kylmän rauhallisesti, että nyt Fortumin hallitukseen tulee Suomen hallituksen edustaja. Nyt näin on myös tehty ja se tarkoittaa, etteivät asiat voi enää jatkossa tulla yllätyksenä, Tuppurainen kertoi Sanna Ukkola Liven perjantain politiikkaraadissa.

Tuppurainen huomautti myös, että oli hänelle luonnollista olla töissä heinäkuussa, sillä vasta elokuu on eurooppalaisille yleinen lomakuukausi.

– Sain erittäin vahvan tuen pääministeri Marinilta ja hän oli aina käytettävissä, kun hänen mielipidettään tarvitsin. Hänellä oli oma roolinsa prosessissa ja se oli merkityksellinen. Mikään riemuvoitto ei lopputulos ollut, mutta saimme aikaan parhaan mahdollisen tuloksen, Tuppurainen luonnehtii kiireistä kesäänsä.

Juuri käyty budjettiriihi oli Tuppuraisen mukaan kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu.

– Se ei ollut tavallinen neuvottelu lainkaan, mutta Marinin hallitus näytti kykynsä toimia kovista paineista ja kovista puheista huolimatta.

Budjettiriihen myötä kaavaillut sähkön arvonlisäveron alennukset ja ylimääräinen lapsilisä puhuttavat ja politiikkaraati pohti, olivatko ratkaisut kaikkein tehokkaimpia vai oliko kyseessä epäonnistunut tulonsiirto.

– Me käytämme nyt rahaa siihen, että ostamme kansalaisten tuen toimille Ukrainan suhteen. Velanotto ei ole ollut millään lailla holtitonta, sen haluan kiistää, Tuppurainen linjasi.

VELI KOJONEN

Toimitus

Toimitus