Ukraina edennyt etelässä – Zelenskyi: “Ukrainan lippu liehuu vielä Krimillä”

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi otti viimeisimmässä videopuheessaan ukrainalaisille esille Krimin. Hän sanoi uskovansa, että Ukrainan lippu liehuu vielä Krimillä. Zelenskyi kertoi Krimin tataarien  keskusjärjestön Mejlisin johtajan Nariman Celâlin olleen tasan vuoden venäläisten vankina. 

-Hän ei ole tehnyt mitään rikosta. Hän ainoastaan ärsytti miehittäjää puolustamalla kansaansa ja maatansa – Ukrainaa. 

-Hän kertoi viime vuoden Krim-kokouksessa mitä niemimaalla oikeasti tapahtuu. Venäläiset ovat tehneet Krimistä yhden vaarallisimmista ja epävapaimmista paikoista maailmassa. 

-Uskon, että Ukrainan lippu vielä liehuu Krimillä ja vapaa elämä palaa sinne. Me vapautamme kaikki maamme, kaikki kansalaisemme. 

-Ukrainan armeija, tiedustelu ja erikoisjoukot ovat jo tekemässä tarpeellisia askelia tässä. Nämä askeleet ovat kuuluvia. Ja jokainen voi nähdä, että miehittäjät ovat jo pakenemassa Krimiltä. Mikä on heille oikea valinta. Me palautamme vapauden Krimille, kaikille kansalaisimme Krimillä. Teemme Krimistä yhden parhaista ja miellyttävimmistä paikoista Euroopassa. Krim on ansainnut sen. 

-Tapasin armeijan johtoa tänään. Sain hyviä raportteja. Haluan kiittää 63. pataljoonan ja 103. alueellisen prikaatin sotilaita, jotka vapauttivat asutuskeskuksen Donetskissa. 

-Lysychansk-Siverskissä 54. prikaati eteni hienosti ja saavutti voittoja.

-Haluan mainita myös 42. motorisoidun jalkaväkipataljoonan, heidän sankarillisen taistelun ansiosta kaksi asutuskeskusta etelässä vapautettin. 

Toimitus

Toimitus