Ukraina hyökkää Hersonissa – venäläiset huolissaan strategiastaan, huolto vaarassa

Ukrainan vastahyökkäys Hersonin oblastin alueella on saanut Venäjän joukot heräämään, Study of War-instituutti (ISW) kirjoittaa uusimmassa raportissaan. Venäläiset kompuroivat yrittäessään säilyttää kommunikaatiolinjansa alueella Ukrainan painaessa päälle.

Ukrainalaiset ovat suorittaneet joukon järjestäytyneitä vastahyökkäyksiä, joissa he ovat kohdistaneet iskuja Ihulets-joen itärannalle. Alue on hyvin lähellä valtatietä, joka on tärkeä niiden venäläisjoukkojen huollolle, jotka ovat edenneet kauemmas pohjoiseen.

Venäläiset ovat vastanneet Ukrainan vastahyökkäykseen tuhoamalla siltoja, joita ukrainalaiset ovat käyttäneet tai joita venäläiset odottavat ukrainalaisten käyttävän jatkossa.

ISW arvioi, että ukrainalaiset ovat luultavasti silti riittävän lähellä valtatietä, jotta ne kykenevät häiritsemään Venäjän huoltoyhteyttä ja siten Venäjän kykyä taistella kauempana pohjoisessa.

Venäläiskommentaattorit huolissaan

Venäläiset sotilaskommentaattorit ovat blogeissaan ilmaisseet kasvavan huolensa Ukrainan vastahyökkäyksistä, ISW kirjoittaa. Heidän mukaansa Venäjä keskittyy nyt Sjevjerodonetskin valtaukseen, jolloin muut rintamat jäävät vähemmälle huomiolle.

Erään kommentaattorin mukaan Ukraina on täysin kyvykäs suorittamaan kipeitä iskuja Venäjän kommunikaatioyhteyksiin Hersonin, Harkovan ja Zaporižžjan alueilla viimeistään heinä-elokuussa, koska alueilla ei ole riittävästi venäläisiä joukkoja.

Entinen Venäjän turvallisuuspalvelun upseeri Igor Girkin kirjoitti blogissaan, että Ukrainan armeija etsii Venäjän heikkouksia Hersonin alueella.

Venäläiset sotilasblogien kirjoittajat käytännössä arvostelevat Venäjän sotilasjohtoa maan valloitusten vaarantamisesta muilla alueilla, kun se on niin selkeästi asettanut Donbasin alueen hyökkäyksen ensisijaiseksi, ISW huomioi.

Toimitus

Toimitus