Ukraina lisää voimaa etelässä – “Sillä ei ole väliä, millä Venäjä uhkaa meitä”

Ukraina on lisännyt vastahyökkäyksensä voimaa etelässä, Reuters kirjoittaa. Venäjä iski eilen Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan samaan aikaan, kun Liettuan presidentti Gitanas Nausėda Ukraina presidentin Volodymyr Zelenskyin vieraana parlamentissa.

Kiovan alueen kuvernööri Oleksyi Kuleba kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että Kiovan liepeille osuneessa iskussa haavoittui viisitoista ihmistä.

Liettuan presidentti Nausėda oli juhlistamassa eilistä Ukrainan valtiopäivää. Vierailun aikana ilmahälytyssireenit alkoivat soida.

– Sillä ei ole väliä, millä Venäjä uhkaa meitä. On se ilmahälytys tai jotain muuta. Merkityksellistä on, että saamme muut maat rakastumaan ukrainalaiseen lujuuteen, Zelenskyi sanoi.

Ukraina lisää voimaa etelässä

Ukraina on aloittanut vahvan vastahyökkäyksen Etelä-Ukrainassa Hersonin alueella. Ukraina kertoi, että se on iskenyt viiteen venäläiskohteeseen Hersonin kaupungin läheisyydessä ja vapauttanut joitain kyliä alueen pohjoisosissa.

Ukraina tuhosi tärkeän sillan Dnipro-joella, mikä eristi Hersonin kaupungin ja yhden Venäjän armeijakunnan erilleen muista Venäjän miehitysalueista.

– Vihollinen jatkaa aggressiotaan miehitetyillä rintamalinjoilla. Meidän toimiemme rajoittamina heillä ei ole mahdollisuutta luoda uusia iskujoukkoja, Ukrainan eteläinen sodanjohto kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Sodanjohdon kirjoitus on haettu Ukrainan valtionmedian Ukrinformin sivuilta.

Toimitus

Toimitus