Ukraina syyttää Venäjää iskuista siviilikohteisiin – ”pelkurin vastatoimi”

Ukraina syyttää Venäjän armeijaa iskuista siviilikohteita vastaan vastauksena Ukrainan nopeasti edenneeseen vastahyökkäykseen, Reuters kirjoittaa. Ukrainan joukot ovat viikonlopun aikana pakottaneet venäläiset poistumaan suurelta alueelta Harkovan hallintoaluetta.

Ukrainan viranomaiset kertoivat, että Venäjän kostohyökkäykset kohdistuivat vesilaitoksiin ja voimalaitokseen Harkovassa. Iskut aiheuttivat laajoja sähkökatkoksia.

– Ei sotilaskohteita, tarkoitus oli riistää ihmisiltä valo ja lämpö, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kirjoitti Twitterissä myöhään sunnuntai-iltana.

Zelenskyi on kuvaillut Ukrainan vastahyökkäystä Koillis-Ukrainassa mahdollisina läpimurtona. Hänen mukaansa Ukraina saattaa talvella vapauttaa lisää alueita, jos Ukraina saa lisää aseistusta.

– Pelkurin ”vastatoimi” oman armeijansa pakoon taistelukentältä, Ukrainan presidentin neuvonantaja Mykhailo Podolyak kuvaili tilannetta Twitterissä.

Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov sanoi Financial Timesin haastattelussa, että Ukrainan vastahyökkäys Harkovan seudulla on sujunut paremmin kuin odotettiin. Hän kuvasi sitä rinnettä alas vieriväksi lumipalloksi.

-Se on merkki siitä, että Venäjä voidaan voittaa, hän sanoi.

Toimitus

Toimitus