Ukraina: Todisteet kyberhyökkäyksestä viittaavat Venäjään

Ukrainan digiasioista vastaavan ministeriön mukaan monet ukrainalaiset nettisivut sulkenut massiivinen kyberhyökkäys tammikuun 14. päivän vastaisena yönä oli venäläistä alkuperää, kertoo Kyiv Independent-lehti. 

Hyökkääjät tosin yrittivät naamioida tekonsa puolalaiseksi. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneilla nettisivuilla näkyi uhkaavia tekstejä ukrainaksi, venäjäksi ja puolaksi ja niissä viitattiin Ukrainan ja Puolan yhteisen historian kipukohtiin viime vuosisadan alusta. Puolalaisten mukaan viestit eivät kuitenkaan olleet puolaa äidinkielenään tekemiä. 

Myös Microsoft on kertonut kymmenien Ukrainan hallituksen tietokoneiden joutuneen erilaisten haittaohjelmahyökkäysten kohteiksi. 

Hyökkäykset ovat olleet pahimpia vuosiin. Britannia ja Yhdysvallat ovat lähettäneet kybersodankäynnin asiantuntijoita Ukrainan hallituksen avuksi. 

Venäjältä on aiemminkin tehty kyberhyökkäyksiä Ukrainaan, pahimmat niistä ovat jättäneet sadat tuhannet ukrainalaiset ilman sähköä tuntikausiksi, kuten tapahtui vuonna 2015.

Toimitus

Toimitus