Ukrainassa vaaditaan keskusteluja Venäjän ”de-imperialisoimisesta”

Ukraina on vastannut Venäjän presidentin Vladimir Putinin eilisiin kommentteihin siitä, että Venäjä pyrkii palauttamaan alkuperäiset alueensa, BBC kirjoittaa.

Putin sanoi että Venäjä pyrkii nyt palauttamaan alkuperäiset alueensa – aivan kuten Pietari Suuri teki 1700-luvulla.

Ukrainan presidentin neuvonantaja Mykhailo Podolyak katsoi, että Venäjä paljasti todellisen tavoitteensa Putinin suulla.

-Putinin tunnustus maan haltuunotosta ja itsensä vertaaminen Pietari Suureen todistaa, ettei koskaan ollutkaan ”konfliktia”, vain maan verinen haltuunotto kansanmurhan keksityllä tekosyyllä.

Podolyak sanoi myös, ettei pitäisi olla mitään puhetta Venäjän kasvojen pelastamisesta. Sen sijaan pitäisi keskustella välittömästä “de-imperialisoinnista”.

Podolyak viittaa tällä luultavasti Venäjä laajentumishalujen torjumiseen ja ”de-natsifikaatio”-sanaan, jota Venäjä on käyttänyt tarkoittamaan natsi-ideologian kannattajien poistamista Ukrainasta. Venäjä on käyttänyt tätä tekosyynä hyökätäkseen Ukrainaan.

Länsimaissa katsotaan yleisesti, ettei Ukrainassa ole ollut merkittäviä määriä natsi-ideologian kannattajia.

Aiemmin Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi, että Venäjää ei pidä nöyryyttää.

Venäjä haluaa tuhota Ukrainan valtion

Ukrainan puolustusministeriön edustaja sanoi, että Venäjä tahtoo tuhota kokonaan Ukrainan valtion.

-Venäjän strateginen päämäärä on tuhota Ukraina kokonaan. He eivät anna meidän elää rauhassa, Oleksandr Motuzyanak sanoi Ukrainan televisiossa.

-Venäjän federaatio haluaa tuhota kokonaan Ukrainan valtion ja asettaa tänne hallituksen, jota se voi hallita.

Toimitus

Toimitus