Ukraina valmis viljakuljetuksiin, nyt odotetaan YK:n ja Turkin kantaa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi tänään perjantaina, että Ukraina on valmis jatkamaan viljan vientiä Mustanmeren satamista, The Guardian kirjoittaa.

Ukraina odottaa nyt myöntävää lupaa YK:lta ja Turkilta, jotka toimivat Ukrainan ja Venäjän sopimuksen täytäntöönpanon valvojina.

Presidentin kanslia kertoi, että Zelenskyi on vieraillut Mustanmeren satamakaupungissa Tšornomorskissa. Kaupunki on ollut Venäjän saartama mereltä käsin, mutta sopimuksen myötä viljakuljetusten pitäisi taas jatkua kaupungista.

-Meidän puolemme on täysin valmistautunut. Lähetämme signaalit kumppaneillemme – YK:lle ja Turkille – ja meidän armeijamme takaa turvallisuustilanteen, Zelenskyi sanoi kansliansa mukaan.

-Infrastuktuuriministeri on suorassa yhteydessä Turkkiin ja YK:hon. Odotamme heiltä signaalia siitä, että voimme aloittaa.

Zelenskyin vieraina olivat G7-maiden eli maailman kehittyneimpien talouksien suurlähettiläät. G7-maihin kuuluvat Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Kanada ja Japani. Euroopan unioni on myös edustettuna ryhmässä.

Toimitus

Toimitus