Ukraina vapauttanut alueita etelässä, Venäjä yrittää harhauttaa

Ukraina on vapauttanut usein asuinalueita Mykolajivin ja Hersonin seuduilla Etelä-Ukrainassa, Ukrainan sotilasjohto tiedotti tänään.

Venäjä on siirtänyt hyökkäyksensä painopistettä Itä- ja Etelä-Ukrainaan sen jälkeen, kun se joutui vetäytymään Pohjois-Ukrainasta ja hävisi taistelun Kiovasta. Venäläisjoukot ovat pyrkineet läpimurtoihin ukrainalaisten puolustuslinjojen läpi, mutta huonolla menestyksellä.

Raskaat taistelut jatkuvat edelleen Mariupolissa, missä venäläiset pyrkivät tuhoamaan ukrainalaiset puolustajat, jotka ovat linnoittautuneet Azovstalin terästehtaalle, The Guardian kirjoittaa.

Ison-Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjä hyödyntää Valko-Venäjän sotaharjoituksia pitääkseen uhkaa yllä ja sitoakseen Ukrainan armeijaa pois rintamalta. Ministeriön mukaan tällä hetkellä ei odoteta, että Valko-Venäjän harjoitukset poikkeaisivat tavallisista harjoituksista. Ne eivät ole vaaraksi ulkopuolisille.

Provokaatiot jatkuvat myös Moldovassa, Ukrainan armeija tiedottaa. Asiantuntijoiden mukaan niissäkin on kyse siitä, että Venäjä pyrkii sitomaan Ukrainan joukkoja pois rintamalta, jossa se yrittää läpimurtoa.

Toimitus

Toimitus