Ukraina: Venäjä valmistelee hyökkäystä Donetskissa

Venäjän armeija valmistelee hyökkäystä Donetskin alueella Siverskin ja Soledarin suunnalla, Ukrainan valtionmedia Ukrinform kirjoittaa. Tiedot pohjautuvat Ukrainan armeijan pääesikunnan tiedotukseen.

Pääesikunnan mukaan venäläisjoukot parantavat tällä hetkellä taktisia asemiaan ja pyrkivät luomaan sopivat olosuhteet hyökkäykselle. Venäläiset täydentävät parhaillaan ammus- ja polttoainevarastojaan.

Study of War-instituutti (ISW) kirjoittaa uusimmassa raportissaan, että Venäjä on edennyt marginaalisesti Bahmutin seudulla Donetskissa. Venäläiset kärsivät kuitenkin samoista perustavanlaatuisista ongelmista, jotka ovat jo aikaisemmin estäneet etenemisen naapurialueella Luhanskissa.

ISW:n mukaan Venäjällä on vaikeuksia jopa sellaisten pienten kohteiden miehittämisessä, jotka sijaitsevat helpossa maastossa. Venäjä ei kykene myöskään käyttämään hyväkseen joukkojen asemointia maastossa esimerkiksi hyödyntämällä rintamakiiloja.

Tällaiset perusongelmat korostuvat entisestään, kun Venäjä kuluttaa voimiaan taisteluissa pienistä ja merkityksettömistä kohteista, ISW arvioi.

Venäjän armeijan rajoituksien takia tarkoittaa ISW:n mukaan luultavasti sitä, ettei Venäjä kykene merkittävästi etenemään ja sen hyökkäys kulminoituu ennen kuin se on saavuttanut Donetskin alueen merkittävät ukrainalaisten hallussa olevat kaupungit.

Toimitus

Toimitus