Ukraina: Venäjällä massiiviset joukkojen siirtelyt – “vaikuttaa suunnitelman muutokselta”

Venäjän joukot suorittavat tällä hetkellä massiivista joukkojen uudelleen sijoittelua Etelä-Ukrainassa, Ukrainan presidentin neuvonantaja Oleksyi Arestovych sanoi eilen keskiviikkona.

Joukkojen uudelleen sijoittaminen vaikuttaa suunnitelman muutokselta, Reuters kirjoittaa.

Venäjän joukot ovat miehittäneet myös Ukrainan toiseksi suurimman voimalaitoksen, Arestovych sanoi haastatteluvideolla, joka julkaistiin Youtubessa. Vuhlehirskin voimalaitos on neuvostoaikainen hiilivoimala.

-He saavuttivat pikkuruisen taktisen etulyöntiaseman – he valloittivat Vuhlehirskin, Arestovych sanoi.

Reuters kirjoittaa, että tämä oli Venäjän ensimmäinen merkittävä eteneminen kolmeen viikkoon.

Hänen mukaansa Venäjä näyttäisi muuttavat taktiikkaansa hyökkäyksestä strategiseen puolustukseen ja harkittujen hyökkäysten suorittamiseen, joilla Venäjä pyrkii heikentämään Ukrainan vastahyökkäyksen vahvuutta tärkeällä Donetskin teollisuusalueella Itä-Ukrainassa.

Etelä-Ukrainassa Venäjä siirtää joukkojaan Melitopolin ja Zaporižžjan alueille. Ukrainan turvallisuusneuvoston sihteeri Oleksyi Danilov kirjoitti sosiaalisessa mediassa aiemmin, että Venäjä keskittää suurimman mahdollisen määrän joukkoja Hersonin alueelle.

Ukraina on aloittanut Hersonin alueella vahvan vastahyökkäyksen Venäjän asemiin. Ukraina on jo aiemmin vapauttanut muun muassa Pohjois-Ukrainan ja Harkovan lähialueet venäläismiehitykseltä.

Toimitus

Toimitus