Ukraina: Venäjän tankit liikkuvat halki Etelä-Ukrainan, varautumista vastahyökkäykseen

Ukrainan viranomaiset kertovat, että Venäjä siirtää aseitaan Mariupolista länteen muualle Etelä-Ukrainaan. Ukraina on aloittanut näillä alueilla vastahyökkäyksen ja vapauttanut joitain alueita Venäjän miehityksestä, CNN kirjoittaa.

Tätä tietoa tukee tuore, paikannettu video, jolla Venäjän panssaroidut ajoneuvot liikkuvat halki Etelä-Ukrainan.

Mariupolin pormestarin neuvonantaja Petro Andriushenko kertoi sunnuntaina, että Ukraina on havainnoinut sotilaskaluston siirtoa Mariupolin läpi. Andriushenko itse ei ole Mariupolissa.

Hänen mukaansa jopa sadan yksikön kolonna kulki Mariupolin kautta kohti Zaporižžjaa lauantaina.

-Tämän lisäksi suuri määrä venäläisiä sotilaita, jotka tuotiin KAMAZ-kuorma-autojen kyydillä, asettuivat Nikolsken ja Manhushin alueille Mariupolin länsipuolelle, Andriushenko sanoi.

Analyytikkojen mukaan kyse on luultavasti siitä, että Venäjä siirtää joukkojaan Hersonin seudulle, jolla Venäjän armeija on joutunut puolustuskannalle Ukrainan pitkänkantaman aseiden takia.

Ukrainan eteläinen sotilasjohto on syyttänyt venäläisiä piiloutumisesta siviilien selkien taakse Hersonin alueella.

Ukraina on iskenyt Hersonin seudulla viime aikoina useisiin venäläisiin sotilaskohteisiin kuten komentokeskuksiin ja ammusvarastoihin. Ukrainan sotilasjohdon mukaan Venäjän armeija on muuttanut taktiikkaansa uusien iskujen pelossa ja siirtänyt joukkonsa tiheästi asutetuille alueille, jotta Ukraina ei iskisi heitä vastaan.

Toimitus

Toimitus