Ukraina: Venäläisiä joukko-osastoja on jo palannut tappioiden takia takaisin Venäjälle

Mitä sodassa on tapahtunut viimeksi? Ukrainan armeijan pääesikunta tiedottaa tapahtumista aina varhain aamulla. Osaan tiedoista on saatu vahvistusta myös muista lähteistä. 

Ukraina on onnistunut tuhoamaan venäläislaivoja Berdyanskin satamakaupungissa Azovin alueella. Suurehko Saratov-niminen alus on tuhoutunut kokonaan. Sen mukana on todennäköisesti mennyt merkittävä määrä maihinnousukalustoa. Samalla alueella tuhottiin jo aikaisemmin torstaina Orsk-niminen laiva, jonka kerrottiin kuljettaneen mm. parisenkymmentä panssarivaunua, tällä kertaa siis mukanaan syvyyksiin. Myös joidenkin muiden alusten kerrotaan saaneen osumia. Ukraina ei ole vahvistanut millä aseilla se on iskenyt. 

Ukraina kertoo vaihtaneensa vankeja ensimmäistä kertaa sodan alkamisen jälkeen. Kymmenen ukrainalaista sotavankia vaihdettiin kymmeneen venäläiseen. Samalla vaihdettiin myös yksitoista venäläistä Odessassa merihädästä pelastettua siviilimerimiestä yhdeksääntoista venäläisten kaappaaman laivan ukrainalaiseen merimieheen.

Venäläiset jatkoivat kovaa tykkitulta ja ilmaiskuja Kiovaa ja Makarivin kaupunkia kohtaan. 

Pohjoisessa venäläiset yrittävät keskittää joukkojaan ja palata hyökkäämään. Yritykset piirittää Chernihiv eivät ole onnistuneet. 

Slobozhankyn suunnalla vihollinen piirittää Sumyn ja Harkovan kaupunkeja ja iskee siviilikohteisiin. Se yritti hyökätä Izymissa mutta kärsi tappioita. Siellä jotkut joukko-osastot ovat kärsineet yli viidenkymmenen prosentin henkilötappioita ja ovat jo vetäytyneet takaisin Venäjälle.

Donetskissa venäläisten asemat ovat vahvat ja se jatkaa Popasnan, Rubizhnen ja Mariupolin kaupunkien piirittämistä, mutta ei ole onnistunut valloittamaan niitä kokonaan. 

Toimitus

Toimitus