Ukrainalaiset pyytävät kansainvälistä evakuointia Mariupoliin – ”Meillä on vain muutama päivä tai tunti aikaa”

Tilanne Mariupolissa on kriittinen. Serhii Volyna, ukrainalaisen 36. erillisen merijalkaväkiprikaatin komentaja kertoi CNN:lle puhelimessa Mariupolista, että jonkin kolmannen maan tulisi evakuoida Azovstalin terästehtaaseen loukkuun jääneet sotilaat ja siviilit. 

-Tämä voi olla viimeinen lausuntoni maailmalle, koska meillä on vain muutama päivä tai tunti aikaa. Vetoamme maailman johtajiin, jotta evakuoisitte Mariupolista sotilaat ja siviilit jotka ovat kanssamme täällä tehtaalla. Pyydämme teiltä suojelua ja viemistä johonkin kolmanteen maahan. 

Ukrainalaisjoukot ovat vetäytyneet massiiviseen Azovstalin terästehtaaseen. Ukrainalaisviranomaisten mukaan satoja siviilejä on hakenut suojaa tehtaan kellareista. Vesi ja ruoka alkaa olla vähissä. 

Volynan mukaan evakuointi voitaisiin suorittaa vaikkapa helikoptereilla johonkin lähelle tuotuun laivaan. 

-Olemme täysin piiritettyjä. Täällä on viisisataa haavoittunutta sotilasta. Heille on hyvin vaikeaa saada lääkintäapua. He kirjaimellisesti mätänevät. Alueella on siviilejä. He kärsivät räjähdyksistä. Venäläiset käyttävät raskaita lentopommeja meitä vastaan ja iskevät tykkitulella. Kaupunki on tuhoutunut. Vihollisia on kymmeniä kertoja enemmän kuin meitä, heillä on täydellinen ylivoima. Taistelemme viimeiseen saakka, mutta meillä on kovin vähän aikaa jäljellä. 

-Vetoamme maailman johtajiin, kuka sellaisen sitoumuksen pystyykään tekemään, kuka pystyykin nopeasti tekemään sellaisen operaation. Tiedämme, että Turkin kanssa on päästy neuvotteluissa eteenpäin, että jos Turkki olisi jonkinlaisena takaajana. Ehkä Yhdysvallat, koska se on hyvin voimakas maa ja heillä on vahva johtaja, joka pystyy henkilökohtaisesti ratkaisemaan tämän asian mahdollisimman nopeasti. 

Toimitus

Toimitus