Ukrainan armeija ottanut haltuun tusinan verran asutuskeskuksia Hersonin alueella

Ukrainan armeijan komentaja Valerii Zaluzhny kommentoi tilannetta Hersonissa Telegram-viestipalvelussa. Hänen mukaansa Hersonin alueella ollaan lokakuun alun jälkeen valloitettu takaisin liki 1400 neliökilometriä. Hän ei kuitenkaan vielä vahvista tai kiellä venäläisjoukkojen vetäytymistä Hersonin kaupungista. Mutta pelkästään eilen otti Ukraina haltuun kaksitoista eri asutuskeskusta Hersonissa. 

-Aivan kuten vihollisen vetytyminen Kiovasta ja Harkovasta tai Käärmesaarelta, on mahdollinen vetäytyminen Hersonistakin joukkomme aktiivisuuden ansiota. 

Hänen mukaansa viholliselle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin paeta sen jälkeen kun Ukrainan armeija oli tuhonnut sen huoltoreitit ja iskenyt komentoketjuun. 

-Tällä hetkellä emme voi varmistaa tai kieltää sitä tietoa, että vihollinen olisi vetäytynyt Hersoninsta. Jatkamme omaa operaatiotamme suunnitelmien mukaan. 

-Joukkomme ovat tunkeutuneet siellä vihollisen syvyyteen 36,5 kilometriä ja yhteensä aluetta on otettu takaisin 1381 neliökilometriä ja kontrolloimme tällä hetkellä yli neljääkymmentä asutuskeskusta. 

-Viimeisen vuorokauden aikana olemme edenneet myös Petropavlivkan ja Novorayskin suunnalla yli 7 kilometriä, ottaneet uudestaan Ukrainana haltuun kuusi asutuskeskusta ja palauttaneet Ukrainan hallintaan maata 157 neilökilometriä. 

Eilen kerrottiin uutinen, jonka mukaan Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on määrännyt venäläisjoukot vetäytymään Hersonista. 

Venäjä näyttäisi vetävän joukkonsa Hersonista

Toimitus

Toimitus