Ukrainan armeijan komentaja pyytää USA:lta lisää 155mm:n tykkejä: ”Venäläisillä on kymmenkertainen ylivoima”

Ukrainan armeijan komentaja Valeriy Zaluzhny kertoo valtiollisen Ukrinformin mukaan pyytäneensä Yhdysvaltain asevoimien komentajalta Mark Milleyltä puhelimessa lisää tykistöä niin pian kuin mahdollista. 

-Painotin sitä, että vihollinen on keskittänyt pääasialliset ponnistelunsa Luhanskin alueelle. He käyttävät tykistöä siellä erittäin runsaasti ja heillä on kymmenkertainen ylivoima. Kaikesta huolimatta pidämme omat asemamme. Jokainen metri ukrainalaista maata siellä on kasteltu verellä, ei vain meidän verellämme, vaan myös hyökkääjän. 

-Tilanne on vaikea erityisesti Sjeverodonetskissa. Vihollinen on keskittänyt sinne jopa seitsemän pataljoonan vahvuista taisteluosastoa. Mutta kovasta tulesta huolimatta olemme onnistuneet pysäyttämään vihollisen. 

Zaluzhnyn mukaan vihollinen on myös jatkanut iskuja asuinalueisiin Harkovassa, kun se on huomannut etenemisen Luhanskissa pysähtyvän. Venäläisten tykkituli jatkuu kovana myös Tshernihivin ja Sumyn alueilla. Zaluzhnyn mukaan rintama on liki 2500 kilometrin mittainen, josta noin aktiivisemmin taistellaan noin tuhannen kilometrin matkalla. 

-Pyysin 155mm:n tykistöä niin pian kuin mahdollista. Kerroin hänelle myös Ukrainan strategisista tavoitteista. Se lisää läpinäkyvyyttä suhteissamme ja auttaa varmistamaan tarvitsemamme avun. 

Zaluzhnyn mukaan komentajat kävivät myös läpi jo annettua apua ja vertasivat sitä toisen maailmansodan aikaiseen lend-lease-systeemiin. 

Toimitus

Toimitus