Ukrainan puolustusministeri: Etulinjasta tulee hyviä uutisia – sota päättyy vuoden loppuun mennessä?

Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov kertoo ukrainalaisen sotilastelevision lähetyksessä uskovansa, että etulinjasta kuullaan ”hyviä uutisia” vielä ennen tämän vuoden loppua. Reznikov vastasi näin kun häneltä kysyttiin milloin hän uskoo sodan loppuvan. 

Reznikov myönsi, että asiaan vaikuttaa moni tekijä, mutta hän on optimistinen.

– Olen hyvin informoitu optimisti, joten minulla on myönteisiä toiveita liittyen siihen, että tämän vuoden loppuun mennessä saamme hyviä ja miellyttäviä uutisia koko Ukrainalle ja maailmalle. On tärkeää, että ihmiset näkevät voiton koittavan.

Hän lisäsi, että Ukraina tarvitsee muiden maiden apua voittaakseen. 

– Jos meillä on halu, valmius ja kyky puolustaa itseämme, tarvitsemme toisenlaisia resursseja – aseita, ammuksia ja rahaa pyörittää valtiota. 

– Meillä on mahdollisuus voittaa nopeammin ja halvemmalla, jos ajattelemme Ukrainan tappioita, kiitos kumppaniemme. Voin todistaa, että kumppanimme ovat valmiita tukemaan meitä myös pitkällä tähtäimellä. 

Reznikovin mukaan Ukrainan virhe oli luottaa naapuriinsa liikaa.

– Jopa siihen saakka, että emme kehittäneet armeijaamme. Nyt käymme sotaa hengissäpysymisestä ja me pysymme hengissä, murramme Goljatin selkärangan. 

Viimeisimpien ukrainalaistietojen mukaan venäläiset ovat menettäneet puolen vuoden aikana 45 850 sotilastaan kaatuneina. 

Toimitus

Toimitus